BMW

Iluminare bord, faruri, stopuri etc

Ceasurile de bord au un aspect clasic, iluminate in portocaliul caracteristic tuturor modelelor BMW. In centru este ecranul computerului de bord, incadrat de vitezometrul si turometrul de dimensiuni generoase. Interesant mi se pare ceasul ce afiseaza consumul instantaneu este pozitionat imediat sub turometru, astfel parca te tempereaza din a accelera prea puternic cand vezi cum odata cu turnatiile creste si consumul.

iluminare bord BMW seria 3


Ecranul sistemului de navigatie, entertainment, clima si comunicatii poate fi stins pentru a nu distrage atentie. Eu insa nu am simtit nevoia niciodata pana acum, dar poate fi de ajutor la drum lung, cand poate scadea concentrarea. Sub acesta se afla comenzile sistemului de climatizare care sunt lizibile si usor de folosit, iluminate si ele in portocaliu, desigur. Si mai jos, comenziile radiolui, dublate prin butonul iDrive de langa frana de mana clasica.




Un minus pentru iluminarea interiorului este faptul ca lipseste in cotiera centrala. Mi-ar fi placut sa exista un bec acolo... Exista insa lumini la picioare, atat la sofer, cat si la pasager, iar plafonierele emit o lumina placuta si suficient de puternica. Este de mentionat faptul ca dispune de lampi de citit si pentru locurile din spate.

stopuri BMW seria 3

La exterior, gasesc practice luminile din manerele usilor, care lumineaza calea catre habitaclu. BMW-ul dispune si de functia "Follow me home", dar, spre deosebire de alte masini, aceasta se activeaza din interior, tragand spre sofer maneta semnalizatorului, ca si cum ai da flash-uri. Atunci cand nu se gaseste cheia in contact, aceasta actiune activeaza functia. Tot fara cheie in contact se activeaza luminile de parcare, actionanad semnalizatorul spre stanga sau spre dreapta.

Senzorul de lumina poate fi dezactivat. Atunci cand este activat, insa, odata cu descuierea masinii, se aprind luminile de pozitie pe fata si pe spate. Din computerul de bord se pot activa functia "Daytime running lights", care in cazul unui 320d E90 fara xenon inseamna ca atunci cand pornesti motorul, se aprind farurile pe faza de intalnire si se sting cand se opreste motorul. Este bine de stiut ca si daca uiti farurile aprinse, masina trece pe pozitii cand opresti motorul si le stinge de tot cand scoti cheia din contact.

Farurile cu halogen sunt satisfacator de puternice si impresioneaza raza de actiune a fazei lungi, care mie mi se pare foarte puternica. Desi fara leduri, stopurile sunt inconfundabile, dand clar de inteles ca este vorba despre un BMW. Desi in imagini nu se vede, sunt 3 dungi paralele caracteristic modelelor din aceasta generatie.

0 comentarii:

Post a Comment